joi, 28 aprilie 2016

Ne pregătim pentru sărbătoare!

De ceva vreme, îmi tot propun să mai scriu câteva gânduri, dar se pare că timpul are alte planuri cu mine...
Azi dimineață, devreme, m-am trezit cu gândul că urmează să vopsesc ouăle pentru Paști. Imediat, mi-am zis că frumusețea acestui obicei trebuie fotografiată, așa că... iată cum apare o postare!Frumos început al zilei!


Așadar...

Am pregătit ouăle, strânse cu drag de mămuca noastră...Așa cum îmi aminteam că citeam, în copilărie, pe plicurile de vopsea de ouă... ”se spală ouăle cu puțin detergent, pentru a se degresa...”

Ouăle se așază, cu mare grijă, într-o oală în care am pus un prosop, pentru a nu crăpa... În apă am adăugat și o lingură de oțet și una de sare, tot pentru a nu se crăpa coaja ouălor.


Se lasă să fiarbă, la foc mic...

Am pregătit vopseaua, după instrucțiunile de pe plic... Nu am uitat de cele câteva linguri de oțet, care intensifică nuanța...

Am pus ouăle în vasul cu vopsea și am lăsat câteva minute, până au ajuns la nuanța dorită...


Ouăle vopsite le-am scos pe șervețele, le-am lăsat să se usuce, iar apoi le-am șters cu o dischetă demachiantă îmbibată în ulei.Rezultatul m-a bucurat și mi-a făcut ziua și mai frumoasă!

Să aveți spor în tot ceea ce faceți!
Maria-Irina


7 comentarii:

 1. Sunt foarte frumoase si stralucitoare in hainuta lor cea noua!
  Sa ai spor la toate pregatirile!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc, Loredana! Spor sa aveți si voi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Superbe Maria ! Eu doar sambata le vopsesc :-D

  RăspundețiȘtergere
 4. Am procedat si eu așa, dar anul asta parca nu am mai avut răbdare! La șase dimineața ce crezi că făceam? Vopseam oua! :) Sâmbătă voi face sărmăluțe si voi pune friptura la marinat. Mâine...va fi rândul cozonacilor și al pascutelor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Spor :) Sarmalele mi le face mama Prajituri nu fac, cozonac/pasca cumpar, asa ca doar rulade, checuri, salate, unplutura fac sambata, si cioba de cartofi :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Ohoo,pai faci destule! Spor la treabă, Paula!

  RăspundețiȘtergere
 7. N-am stiut de prosop si sare. Ale mele au iesit tare tare uratele, patate tare, incat le-am pus pe deasupra, la cele vopsite cu vopsea din comert folii din cele cu motive rusesti, care se strang in apa fierbinte pe ou, care am sa le spal cu detergent data viitoare:)

  RăspundețiȘtergere