duminică, 4 ianuarie 2015

Jurnalul unei femei simple (17)

Începutul de an să ne aducă tuturor gânduri bune, speranță, iubire și multă sănătate!

Revin la ideea de a scrie aici, din când în când, câteva gânduri. Așadar...

Astăzi... e ultima zi a vacanței de iarnă. O duminică liniștită, cuminte, cu totul, parcă, neclintit în jur. 

Afară... e foarte plăcut. Dimineață nu era ger, era chiar bine. E o zi frumoasă de iarnă liniștită. Aplicația meteo de pe mobil zicea că ar fulgui azi... să vedem! Mie mi-ar plăcea!

Mă gândesc ... la perioada care va urma. Va fi o perioadă foarte încărcată. La muncă, se anunță o inspecție... încă nu știm când... Sper să treacă totul cu bine și să se așeze lucrurile.

Învățăm... că mereu avem câte ceva de învățat. Am învățat că, oricâte planuri ți-ai face, ele se pot schimba cu totul într-o clipă. Am mai înțeles că totul se întâmplă cu un rost, chiar dacă, uneori, ne e greu să îl deslușim!

Sunt recunoscătoare... pentru omul meu iubit, pentru sănătate, pentru mama mea minunată, pentru familia mea care îmi e mereu alături, pentru casa noastră, pentru căldură, pentru liniște, pentru multe, multe lucruri care îmi fac viața frumoasă și bună!

Din bucătărie... miroase a cafea proaspătă.

Ascult... televizorul... o emisiune culinară pe TV Paprika.

Ce mai mesteresc/creez... am primit, de la mama soacră cea mai frumoasă mașină de cusut! A fost a mamei ei! Îmi aduce aminte de mașina bunicii mele, pe care o primise drept zestre de la străbunicul meu. Îmi e tare, tare dragă și abia aștept să  cumpăr materiale și să meșteresc!





Până atunci, mi-am dat seama că pernuța croșetată anul trecut are nevoie de o soră, așa că am luat măsuri și am făcut jumătate din ea.




Citesc... bloguri îndrăgite (în special citesc ce au mai scris Loredana, Anca și Irina). Pe tabletă citesc Casa de la Riverton. Cartea se potrivește de minune cu un serial tare drag mie - Downton Abbey. Ambele vorbesc despre lumea englezească dinaintea războiului, despre viața de dincolo de saloanele în care se organizau baluri. Îmi plac tare mult amândouă!


Sper... să fie totul bine și să treacă perioada următoare repede!

Abia aştept să... văd ce aduce cu el acest An Nou!

Am învăţat... că fiecare zi aduce cu ea ceva bun și o învățătură.

Prin casă... e aceeași liniște pe care o ador!

Mă întreb... ce or face surorile mele?

Mi-e dor... de surori și de timp petrecut cu ele.

Unul din lucrurile mele preferate... revistele pe care le cumpăr de Sărbători, cu gândul că voi avea timp să le citesc. Ei bine, nu am, așa că tot după ce trec sărbătorile le răsfoiesc!



Fotografii pentru voi...