joi, 26 aprilie 2012

Ceva bun - 2



CHEC APERITIV



Ingrediente:

300g şuncă presată/parizer
150g telemea
200g caşcaval
1 ceaşcă smântână
1 ceaşcă făină (4 linguri cu vârf)
2 fire de ceapă verde
1 ciupercă champignon (mare)
1 plic praf de copt
100g ardei gras roşu
3 linguri de ulei
70g măsline
 4 ouă
 pătrunjel, mărar
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de piper



Preparare

* se taie ceapa rondele, ciuperca, şunca/parizerul şi gogoşarul cubuleţe;
* se sfărâmă telemeaua; se rade caşcavalul;
* ceapa tăiată rondele se căleşte în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate cuburi;
* ouăle se mixează bine;
* se adaugă, peste ouă, pe rând, amestecând mereu: smântâna, telemeaua sfărâmată, 150g caşcaval ras, făina cernută împreună cu praful de copt, gogoşarii, şunca/parizerul şi, la final, ceapa şi ciupercile căilte;
* se condimentează;
* se aşază în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină
* se presară restul de caşcaval ras;
* se coace 35-40 de minute, la foc mic, în cuptorul preîncălzit